Meeste ervaring in de regio


Jaarlijks worden in het St. Antonius Kankercentrum meer dan 3.000 nieuwe patiënten behandeld. Volgens de meest recente cijfers van het Integraal Kankercentrum Nederland is het St. Antonius hiermee de grootste behandelaar van de regio Midden-Nederland. Doordat we veel patiënten diagnosticeren en behandelen, kunnen we kanker duidelijk en snel herkennen, hebben we veel ervaring in verscheidene behandelingen en doen we veel chirurgische ingrepen. We doen zelfs veel meer operaties dan de landelijk opgestelde kwaliteitsnormen vereisen. Zo deden wij in 2011 voor borstkanker 356 ingrepen, terwijl de landelijke volumenorm op 50 ligt; voor darmkanker 166, terwijl de norm 50 is; voor longkanker 70, terwijl de norm 20 operaties is en voor prostaatkanker 170, terwijl de norm 20 is.
Doordat wij zulke grote aantallen patiënten diagnosticeren, opereren of anderszins behandelen is er door de jaren heen veel kennis en ervaring opgebouwd rondom alle aspecten van kanker.

Voor een goede en snelle diagnose, innovatieve behandelmethoden en -technieken en een mensgerichte, persoonlijke begeleiding bent u bij het St. Antonius Kankercentrum in goede handen.