Huidkanker


Het aantal mensen in Nederland met kanker in de huid neemt jaarlijks toe: tussen 2001 en 2011 steeg het aantal mensen dat jaarlijks de diagnose 'huidkanker' kreeg van ongeveer 15.000 naar bijna 40.000. Dit betekent dat één op de zes Nederlanders een vorm van huidkanker krijgt. Eén van de oorzaken is dat steeds meer mensen zonnige vakantiebestemmingen bezoeken en zich te weinig beschermen. Verder controleren we onze huid zelf niet regelmatig of laten we dit niet snel door een dermatoloog doen.

Voor elke vorm geldt: hoe eerder verdachte plekjes worden ontdekt, hoe groter de kans op voorkoming of genezing van kanker in de huid. Het is dus belangrijk om u te laten onderzoeken als u iets afwijkends aan uw huid ziet. Dit kan een groter wordende of veranderende moedervlek zijn of een eczeemachtig plekje dat ook na behandeling door de huisarts niet verdwijnt. Er zijn verschillende vormen van huidkanker met ieder hun eigen verschijnselen. Bij de ene vorm is het belangrijker om er 'snel bij te zijn' dan bij de andere vorm.

Maar wij willen uw ongerustheid in alle gevallen graag wegnemen. Daarom kunt u snel bij ons terecht voor advies of onderzoek. Wij bieden het totale pakket aan behandelingen voor de verschillende vormen van huidkanker. 

Hebt u vragen of wilt u een afspraak maken?

Bel ons gerust op T 088 - 320 54 00

Waarom kiest u voor het St. Antonius Kankercentrum?Veel ervaring door het behandelen van veel huidkankerpatiënten

We zijn het grootste kankercentrum in de regio Utrecht en behandelen de meeste patiënten met huidkanker. Onze dermatologen zijn allemaal oncologisch-dermatoloog en hebben dus ruime ervaring in onderzoek en behandeling van huidkanker. Zij zien jaarlijks ca 35.000 patiënten met huidklachten, waarvan ongeveer 1500 patiënten met een vorm van huidkanker. Hierop volgt in de meeste gevallen nader onderzoek en een vorm van behandeling. Soms is het nodig om onder controle te blijven van de dermatoloog.

Nieuwste behandelmethoden en technieken bij huidkanker

Gezien het grote aantal huidkankerpatiënten, kunnen wij u alle behandelingen voor de diverse vormen van kanker in de huid aanbieden. Zo wordt de zogenaamde Mohs' chirurgie toegepast in ons ziekenhuis. Dit betreft een gespecialiseerde operatieve methode voor bepaalde vormen van huidkanker, waarbij zoveel mogelijk gezond weefsel gespaard kan blijven.

Tevens hechten we veel belang aan goed opgeleid personeel. Wij leiden daarom onze eigen doktersassistenten/verpleegkundigen op die assisteren bij de behandelingen.

Persoonlijke zorg en aandacht voor de patiënt

Na de diagnose huidkanker krijgt u veel te verwerken en zullen er vragen bij u opkomen. We willen u daar zo goed mogelijk bij helpen en steunen. Soms bent u na één behandeling 'klaar' en moet u alleen nog op controle komen, maar soms moet u meerdere behandelingen ondergaan, zoals belichting bij de behandeling van basaalcelcarcinoom. Onze gespecialiseerde assistenten begeleiden u daar zo veel mogelijk bij en stellen u gerust.

Nauwe samenwerking in gespecialiseerd team bij St. Antonius Kankercentrum

Ons team bestaat uit 6 oncologisch-dermatologen en gespecialiseerde doktersassistenten die veel ervaring en expertise in huis hebben. Het team wordt versterkt door plastisch chirurgen en oncologisch-chirurgen. De specialisten kennen elkaar goed. Dit betekent dat de lijnen kort zijn en dat er indien nodig, snel overleg kan plaatsvinden over uw behandeling.